Logo

Innovatie

Onze productspecialisten werken dagelijks nauw samen met onze collega’s van de Research & Development-afdeling. Zo weten we precies wat er speelt in de markt en kunnen we die kennis bundelen met de creativiteit en technische kennis van onze ontwikkelaars. We zijn flexibel, kunnen snel schakelen en uw wensen direct vertalen naar een maatwerk product. De producten worden op onze testlocaties getest en in eigen beheer geproduceerd.

Onze nieuwste productontwikkelingen

S2 universele raamgreep

De S2 universele raamgreep is ontwikkeld voor toepassing op zowel draai- stolp- en draaikiepramen. De raamgreep is zo ontworpen dat deze dankzij een zeer elegante en slanke
hendel in iedere situatie te bedienen is en dus geschikt is voor iedere raamsituatie. De raamgreep is geschikt voor links- en rechtsdraaiende ramen, SKG** gecertificeerd en leverbaar in diverse RAL-kleuren, waaronder ook zwart en wit.

Brandveilige accu kluis

Bedrijfspanden of woningen waar lithium-ion accu’s liggen opgeslagen, lopen een verhoogd risico. Met name op het moment dat de lithium-ion accu geladen wordt, kan de accu vlam vatten. Deze kluis is voorzien van een automatisch blussysteem dat direct geactiveerd wordt, zodra de temperatuur in de kluis oploopt. Onder elk legbord is in zigzag-vorm de sensor-blusslang verwerkt. Zodra een accu oververhit raakt, zal die ene accu gekoeld worden met een schuimlaag van Berki-cold. Wanneer het blussysteem is geactiveerd, is het systeem eenvoudig en snel te herstellen door onze technische medewerkers.

S2 Ultimaxx scharnier

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hang- en sluitwerk is de S2 Ultimaxx. Dit glijlagerscharnier is SKG gecertificeerd, maar heeft geen dievenpen. Met als groot voordeel voor de vakman dat hij alleen de inkrozing in het kozijn hoeft te maken en geen uitsparing voor de dievenpen hoeft te frezen. De montage van het scharnier wordt zo niet alleen gemakkelijker, de verwerker wint daarmee ook nog eens veel tijd.

Kwaliteit en certificeringen

Onze R&D-afdeling is gebaseerd op meer dan 60 jaar ervaring. Met die kennis en waardevolle input van onze klanten brengen we innovaties op de markt met een hoogwaardige productkwaliteit. Al onze producten worden ontwikkeld met de nieuwste technieken, uitgebreid getest in ons eigen testlab en voldoen aan de belangrijkste Nederlandse en internationale normen en keurmerken.