Nauta Group historie

2011

In september 2011 maakt Amwit Security, onderdeel van de Nauta Group, bekend het merk CashTester overgenomen te hebben. Dit betekent voor de Nauta Group een directe versterking en uitbreiding van de activiteiten op het gebied van verwerken, controleren en het fysiek beveiligen van contant geld. Amwit Security staat garant voor de continuïteit op het gebied van levering van het CashTester programma en het verlenen van service en support.

 
2011

Amwit is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het beveiligen, verwerken en beschermen van contant geld in de retail. In maart 2011 maakt de Nauta Group bekend Amwit in Wormer overgenomen te hebben. Onder de nieuwe bedrijfsnaam Amwit Security gaat het bedrijf vanuit Barneveld verder, waarbij het assortiment naadloos aansluit het bestaande Nauta-assortiment hang- en sluitwerk en waardeberging (kluizen).

 
2010

Orgami Sistec neemt de productie van Lampertz datasafes, inclusief alle rechten, patenten en licenties, over. In Wallmenroth (Duitsland) wordt een nieuwe productiefaciliteit opgericht en de datasafes worden voortaan onder de merknaam Sistec geproduceerd.

 
2009

Citysafe Wholesale Ltd. wordt onderdeel van de Nauta Group. Citysafe is in het Verenigd Koninkrijk actief als distributeur van veiligheidsproducten zoals kluizen en hang- en sluitwerk.

 
2008

Oprichting Nauta België BVBA te Mariakerke als verlengstuk van de activiteiten in Nederland.

 
2007

Themans hang- en sluitwerk, onderdeel van de Nauta Group, neemt het merk S2 - Safe & Secure - en bijbehorende activiteiten over. Met het merk S2 versterkt Themans het eigen assortiment veiligheidsbeslag, sloten en scharnieren.

 
2007

Overname van leverancier Orgami Sistec in Duitsland. Orgami Sistec is fabrikant van hoogwaardige brand- en inbraakwerende safes en archiefkasten.

 
2006

De Themans groep gaat eind 2005 failliet. De Nauta Group neemt het onderdeel Hang- en Sluitwerk over en maakt in 2006 een succesvolle doorstart.

 
2005

Nauta Sign verzelfstandigt door een management buyout.

 
2000

Nauta bv neemt deel in Sikkerhetsgrossisten AS te Noorwegen.

 
1999

Overname van het Sleutelconcept van groothandel Burgman NV te Utrecht. Deelname in Nauta Key Sec AB te Zweden.

 
1998

De totale Nauta-organisatie behaalt de ISO-certificering, het bewijs dat zij garant staat voor kwaliteit!

 
1997

De activiteiten van Espé Nederland te Putten, groothandel en specialist op het gebied van sleutels en sluitsystemen, worden overgenomen en volledig geïntegreerd in Nauta bv.

 
1993

Dubbel feest! Het bedrijf viert het 30-jarig bestaan en de nieuwe moderne bedrijfsruimte aan de Hanzeweg wordt in gebruik genomen. Bovendien wordt de divisiestructuur verder doorgevoerd; de verschillende activiteiten en markten waarin de organisatie opereert worden ondergebracht in Nauta bv, Nauta Sign bv en Nauta Security Storage bv.

 
1991

De commerciële activiteiten van Holland Safety Brandkasten BV worden vanuit een nieuwe divisie Nauta Security Storage voortgezet.

 
1989

Overname van Alfa Metaal BV en Holland Safety Brandkasten BV te Haarlem.

 
1982

In een joint venture met Ilco Unican uit Canada wordt de firma Metl-Stick in Engeland overgenomen.

 
1981

Overname van Key Guard productie in Nederland en de oprichting van Benco Holland BV om deze productie te continueren.

 
1978

Verhuizing naar de nieuwbouw op het Industrieterrein De Harselaar te Barneveld.

 
1974

Overname Berthold Neumann & Co, een klaviersleutelfabriek te Velbert in Duitsland. De merknaam BENCO is afgeleid van de Duitse firma naam.

 
1971

Verhuizing naar Voorthuizen, een grote schuur wordt ingericht als bedrijfshal, kantoor en showroom.

 
1968

De eerste buitenlandse vertegenwoordiging; JUWEL brandkasten, kluizen, sleutelkasten en geldkisten uit Italië. Het JUWEL programma is uitgegroeid tot één van de belangrijkste vertegenwoordigingen.

 
1967

De eerste vertegenwoordiging van TOL stalen postkasten, een product van Nederlandse bodem uit Volendam is een feit.

 
1965

Verhuizing van het bedrijf naar Langbroek waar de activiteiten worden voortgezet vanuit de garage bij het woonhuis.

 
1963

Op 23 september 1963 start Sijne Nauta de handelsonderneming S. Nauta agenturen in Gouda.